• 2% z daní pre MŠ Ďatelinka

      • 28. 2. 2024

      • ​​​​​Vážení rodičia, priatelia školy,

        pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane.

        Touto cestou si Vás dovoľujeme osloviť s prosbou o pomoc a podporu pre našu materskú školu - Vaše deti. Uchádzame sa o Vašu priazeň v rámci možnosti poskytnutia 2% z Vašich daní. Zároveň ďakujeme všetkým rodičom, ich príbuzným a známym, ale aj tým, ktorí túto prosbu šíria ďalej.

        Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii či občianskemu združeniu, ako je aj naše Združenie priateľov školy. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech detí. Peniažky budú využité na nové pomôcky pre skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu ako i na zveľadenie školského dvora.

         

        Popis krokov na venovanie 2 % z dane:

        1. pre zamestnancov, ktorým robí zamestnávateľ ročné zúčtovanie dane

        Vyplnené tlačivo „Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov FO“ spolu s dokladom „Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti“, ktoré Vám vystaví Váš zamestnávateľ, odovzdajte triednemu učiteľovi najneskôr do 26. 4. 2024.  Všetky vyhlásenia doručí ekonómka  školy na daňový úrad.

        2. pre tých, ktorí odovzdávajú daňové priznanie

        Kópiu časti daňového priznania t. j. oddiel  -  „Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov“, 

        s dopísaním  mena darcu, z dôvodu identifikácie prijatých platieb na účet rodičovského združenia odovzdajte triednemu učiteľovi Vášho dieťaťa.

         

        Nakoľko je pre rok 2024 prijímateľom 2% (3%) len Rodičovské združenie pri MŠ, potrebujeme identifikovať Vami darované finančné prostriedky zvlášť pre MŠ a ZŠ.

         

        Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť práve našu MŠ Ďatelinka.

      • Dental Alarm

      • 28. 2. 2024
      • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dental Alarm.

        Aj v tomto školskom roku sme sa s predškolákmi zapojili do osvetového programu „Dental Alarm“, ktorého cieľom je učiť deti starať sa o svoje zúbky správne, pravidelne a s radosťou. Deti sa zúčastnia štyroch školení, ktoré budú lektorovať študentky zubného lekárstva. Na prvom školení sa deti učia správnu techniku čistenia zubov spojenú i s praktickou inštruktážou. Dozvieme sa tiež, aké vlastnosti by mala mať správna zubná kefka. Počas druhého školenia deti nadobudnú vedomosti o stavbe chrupu, zubov, spoznajú akú úlohu majú v ústnej dutine ďasná, jazyk a pery. V treťom sa dozvedia o súvislostiach medzi zubným povlakom a zubným kazom, tiež sa oboznámia možnosťami ako týmto ochoreniam predchádzať. Posledné školenie bude zamerané na správne stravovacie návyky. Trieda Mravčekov už dnes absolvovala prvé školenie. Ostatné triedy začnú v mesiaci marec.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje